z reliefnim valjarjem Isabelle Rose
Ko se ulice svetijo v prazničnih lučkah in vonj po cimetu zapolni zrak, vemo, da se bliža čas božiča. Poleg daril za božič, ki jih z veseljem podarimo našim najdražjim, ni boljšega načina za izkazovanje ljubezni kot s peko domačih piškotkov.
Naroči si svoj valjar: https://homedesign.si/?s=valjar&post_type=product
Sestavine:
- 200 g nesoljenega masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 srednje veliko jajce
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 0.5 čajne žličke ingverja v prahu
- 0.5 čajne žličke cimeta v prahu
- 400 g bele moke
Navodila za peko:
*Testo mora biti hladno zato, da pri peki ne izgubi oblike.
- Z mešalnikom zmešaj maslo in sladkor dokler masa ne postane puhastega izgleda.
- Primešaj jajce in ekstrakt vanilije.
- Dodaj začimbe.
- Dodaj moko in pregneti mešanico v testo.
- Testo zaviješ v prozorno folijo za živila in ga postaviš v hladilnik, kjer naj počiva 30 minut.
- Testo razvaljaj z reliefnim valjarjem tako, da postane debelina 1 cm.
- Z modelčki oblikuj piškotke. Pripravi pekač s papirjem za peko in nanj postavi piškotke. Vse skupaj postavi v hladilnik za 30 minut.
- Pečico ogrej na 180° in nastavi na ventilacijo.
- Piškotki naj se pečejo od 8 do 10 minut dokler ni testo čvrsto na dotik in svetlo rjave barve. Pazi, da ne postanejo zlato rjave barve, kajti v tem primeru bodo pretrdi.
- Po končani peki naj se piškotki ohladijo. Ko so ohlajeni jih postrežite ali pa jih shranite v dobro zaprt zaboj.
DOBER TEK!
♡
Vir: https://www.sewwhite.com/recipes/christmas-spiced-biscuits-embossed-rolling-pin-biscuit-recipe/