JABOČNA PITA NAREJENA V NAŠEM BELLA PEKAČU
Topla in okusna jabolčna pita vedno prijetno pogreje!
Pripravili smo okusen in sočen recept za pripravo jabolčne pite, ki se zagotovo dobro prileže v hladnejših jesenskih dneh.
Na spodnji povezavi si oglej celotno Bella kolekcijo, ki bo zagotovo lepo krasila tvojo kuhinjo.
NAKUPUJ TU: https://homedesign.si/?orderby=date&paged=1&s=BELLA&post_type=product&dgwt_wcas=1
RECEPT ZA JABOLČNO PITO
TESTO
300g moke
1 žlička pecilnega praška
100g sladkorja v prahu
1 ščepec soli
200g hladnega masla
1 jajce
1 rumenjak
JABOČNI NADEV
800g jabolk
1 žička mletega cimeta
limonin sok
50g sladkorja
maslo in moka za pekač
POSTOPEK
Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo ter presejanim sladkorjem in pecilnim praškom. Po suhih sestavinah potrosimo na kocke narezano maslo. Maščobo s konicami prstov vgnetemo v suhe sestavine in mešanico pri tem dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Dodamo jajce in rumenjak ter sestavine na hitro zgnetemo v testo, ki ga oblikujemo v kepo, ki jo blago sploščimo in ovijemo v prozorno folijo. Položimo jo v hladilnik vsaj za 60 minut.
Jabolka olupimo in jih razrežemo na četrtine, katerim odstranimo peščice. Nato jih narežemo na tanke rezine, ki jih stresemo v skledo, pokapamo z limoninim sokom in potrosimo s sladkorjem ter mletim cimetom. Jabolka nežno premešamo, da se rezine enakomerno začinijo.
Okrogel model za pito (premera 26 centimetrov) namastimo z maslom in pomokamo (odvečno moko odstranimo). Približno 2/3 ohlajenega testa na rahlo pomokani delovni površini tanko razvaljamo v krog. Testa mora biti toliko, da z njim prekrijemo dno in obod modela za pito. S prsti ga nežno pritisnemo ob dno in obod, nato pa ga z vilicami na več mestih prepikamo.
Na testo nanesemo jabolka, ki jih v primeru, da so zelo sočna, rahlo ožamemo.
Iz ostalega testa naredimo svaljke ali trakove in jih položimo čez jabolka, tako da nastane mreža. Pito pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, približno 40 minut.
Vir: https://okusno.je/recept/jabolcna-pita-s-skuto