Sestavine:

  • 125g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 1 vanilijev sladkor
  • 65 ml olja
  • 65 ml vode
  • 125g moke
  • polovička pecilnega praška
  • 2 beljaka
  • 25g kakava

Priprava:

  1. Sladkor, rumenjake in vanilijev sladkor penasto zmešamo.
  2. Iz beljakov stepemo sneg.
  3. Dodamo vodo in olje ter primešamo moko s pecilnim praškom in sneg iz beljakov (sneg primešamo nežno).
  4. Eno tretjino mase prilijemo v drugo posodo in dodamo kakav.
  5. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj najprej vlijemo temno maso in nato svetlo (malo premešamo, da nastane vzorec).
  6. Kolač pečemo v predhodno ogreti pečici 1 uro na 180°C.

Če uporabite naš velik pekač (za 4 osebe) sestavine podvojite.

NAKUP PEKAČEV

KLIKNI ZA NAKUP VELIKEGA PEKAČA ZA ŠTIRI OSEBE

KLIKNI ZA NAKUP PEKAČA ZA DVE OSEBI

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja