Sestavine:
- 125g sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1 vanilijev sladkor
- 65 ml olja
- 65 ml vode
- 125g moke
- polovička pecilnega praška
- 2 beljaka
- 25g kakava
Priprava:
- Sladkor, rumenjake in vanilijev sladkor penasto zmešamo.
- Iz beljakov stepemo sneg.
- Dodamo vodo in olje ter primešamo moko s pecilnim praškom in sneg iz beljakov (sneg primešamo nežno).
- Eno tretjino mase prilijemo v drugo posodo in dodamo kakav.
- Pekač dobro namažemo z maslom in vanj najprej vlijemo temno maso in nato svetlo (malo premešamo, da nastane vzorec).
- Kolač pečemo v predhodno ogreti pečici 1 uro na 180°C.
Če uporabite naš velik pekač (za 4 osebe) sestavine podvojite.
NAKUP PEKAČEV
KLIKNI ZA NAKUP VELIKEGA PEKAČA ZA ŠTIRI OSEBE
KLIKNI ZA NAKUP PEKAČA ZA DVE OSEBI