Kredne barve

Homedesing kredne barve za les so posebej zasnovane za barvanje pohištva. Njihova posebnost je v kemični sestavi, ki omogoča enostavno uporabo in kredast videz. Preberi več

Prikaz vseh 8 rezultatov


Homedesing kredne barve za les so posebej zasnovane za barvanje pohištva. Njihova posebnost je v kemični sestavi, ki omogoča enostavno uporabo in kredast videz. 

Zakaj so kredne barve tako priljubljene?

Med vsemi barvami na trgu izstopajo prav kredne barve. Ko odprete lonček, boste opazili, da nima izrazitega vonja, kar omogoča barvanje kar v bivalnem prostoru.

Velika prednost krednih barv je tudi, da se izjemno hitro sušijo. To pomeni, da lahko več slojev nanesete v enem dnevu, pohištvo pa že zvečer postavite nazaj k steni.

Pri drugih barvah morate med posameznimi sloji čakati dalj časa, kar podaljša celoten proces barvanja.

Kaj potrebujete za barvanje s krednimi barvami?

Za uspešno barvanje z krednimi barvami boste potrebovali:

  • Kredno barvo, seveda
  • Vosek za zaščitni zaključni sloj
  • Čopič ali valjček za nanašanje barve in voska
  • Krpo za odstranjevanje prahu in morebitnih kapljic barve
  • Krpo za poliranje voska
  • Izvijač
  • Zaščitni lepilni trak
  • Brusni papir različnih zrnatosti

Uporabljate prvič kredne barve?

Če ste novi v svetu barvanja s krednimi barvami in je to vaš prvi projekt, vam svetujem, da začnete z manjšim kosom pohištva.

Primeren je lahko stol, nočna omarica ali pručka. To vam omogoča, da se postopoma navadite na tehniko brez prevelikega tveganja.

Če želite eksperimentirati z različnimi tehnikami, kot je morda staranje ali patiniranje, začnite z nečim manj pomembnim, kot je okvir za slike ali pladenj. Tako boste lahko brez skrbi preizkusili različne pristope.

Ko boste enkrat razumeli kako se barva obnaša na čopiču in lesu ter kako hitro se suši, boste pripravljeni na večje projekte. Izberite enostaven kos pohištva brez zapletenih okrasnih elementov, da se lažje osredotočite na tehniko barvanja.

Pripravljeni za začetek? Pa začnimo! Naj bo vaš prvi projekt z krednimi barvami prijetna in poučna izkušnja.